Най-младият депутат от Пиринско помогна на 4 семейства за ин витро процедури

Най-младият депутат от Благоевградска област Стефан Апостолов помогна на 4 семейства до момента за ин витро процедури. На две семейства от Благоевград, по едно от село Бачево,Разложко и Бургас той дари 50 % от заплатата си и подпомогна финансово млади хора, търсещи пътя към истинското щастие - да имат бебе. Да дарява всеки месец от заплатата си за инвитро, за да има повече деца в България, това Апостолов обеща в предизборната си кампания и даде урок на политиците как се изпълняват обещания, които сме свикнали да чуваме "на килограм" по време на изборна кампания.

Нещо повече. Стефан Апостолов е отправил и въпрос към здравния министър проф. Николай Петров за ин витро процедурите, тъй като и обещанието на ГЕРБ беше да се поемат на 100 % от държавата. „Това ще ни нареди в топ 3 на Европа по най-много изплатени ин витро процедури от държавата”, смята депутатът.

Той пита проф. Петров какви са реалните стъпки оттук нататък по промяна на Наредбата и кога де факто ще стартира.

Апостолов отправя въпроса си и заради десетките питания на хората по време на неговите приемни, които се интересуват за това какви стъпки са предприети в тази посока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони