Най-новата лекоатлетическа писта в България е свободно достъпна за любителите на спорта

Най-новата лекоатлетическа писта в България, част от спортен комплекс „Ивайло“ във Велико Търново, е свободно достъпна за любителите на спорта. Те могат да тренират на съвременното спортно съоръжение всеки ден от 6,30 ч. до 20,00 часа.

Директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов посочи, че е необходимо спазване на установените правила, с които всеки може да се запознае, влизайки на стадиона от северната или южната страна.

Любителите спортисти могат да използват осми и девети коридор на лекоатлетическата писта. Коридорите от първи до трети са предназначени за тренировки на спортистите от лекоатлетическите клубове, а от четвърти до седми – за заниманията на състезателите от останалите спортни формации във Велико Търново.

Най-новата лекоатлетическа писта в България, част от спортен комплекс „Ивайло“ във Велико ТърновоЖителите и гостите на старопрестолния град, решили да спортуват на лекоатлетическата писта, следва да не внасят хранителни продукти, да не изхвърлят отпадъци върху настилката, футболния терен или по трибуните. Забранени са също тютюнопушенето и влизането с домашни любимци.

Лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“ бе изцяло обновена през 2015 г. по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и неговия екип. Тя отговаря на всички изисквания за провеждане на републикански и международни състезания, а използваната настилка предпазва спортистите от травми.

Основна реконструкция бе направена също на южните спортни зали. Спортен комплекс „Ивайло“ разполага също с един от най-съвременните футболни терени в България. През летния сезон бяха обновени съблекалните и санитарните възли, дооформени бяха всички подходи, възстановена бе оградата в бившия сектор за гости, а от утре започва основният ремонт на осветлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България