Най-новите изследвания в областта на бобовите храни представят в УХТ-Пловдив

бобови храни

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив ще е домакин тази сряда на събития, отворени за широката публика и посветени на най-новите изследвания в областта на храните и храненето, като тази година това ще са бобовите култури.

Те са част от кампанията ERC=Science2 (Европейският научен съвет = Наука 2), която представя пред европейските страни последните научни постижения в популярни научни области, финансирани от Европейския научен съвет (European Research Council), и ефектът, който резултатите от тях биха имали върху живота ни. Събитието дава възможност на широката публиката да се запознае с работата на научните работници, здравословните храни и съвременните тенденции в храненето.

Мероприятията се организират от Центъра за изследвания и анализи, а партньори са Софийският университет "Свети Климент Охридски", столичният Агробиоинститут, Университетът по хранителни технологии-Пловдив и Институтът по зеленчукови култури "Марица" (Пловдив). Те ще се проведат на 8, 9 и 10 ноември в София и Пловдив, а в тях със свои разработки активно ще се включват и студенти от специалностите "Туризъм", "Кетъринг", "Ресторантьорство и хотелиерство" и "Храни, хранене и диететика". Освен научните си доклади те ще предложат новите си храни с варива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони