Най-популярната в Пловдив детска танцова школа „Хорце” откри филиал във Великобритания.

Най-популярната в Пловдив детска танцова школа „Хорце”АИ, която днес открива новата фолклорна година в града под тепетета, си има свой филиал и във Великобритания.

Детската школа е основана през 2015 г. от младите хореографи Ани Юрукова и Иван Иванов. Ани вече води заниманията по български хора и ръченица в Обединеното кралство, а Иван продължава да работи като управител и хореограф с подрастващите пловдивчани. Двамата са изключително отдадени на идеята за българския дух и запазване на родните фолклорни традиции.

„Възпитанието на децата в любов към родното, здравото и красивото заслужава да се насърчи. Затова и танцова школа „Хорце” има моята подкрепа”, коментира най-младата депутатка в 44-ото Народно събрание - пловдивчанката Теодора Халачева от „БСП за България”. Местата в града под тепетата, където малки и големи могат да се докоснат до магията на българските народни танци, хора и обичаи под ръководството на хореографите на „Хорце” АИ са средните училища „Свети Константин-Кирил Философ”, и „Паисий Хилендарски” и основно училище „Кочо Честименски”.

Народните танци са чудесен начин за разтоварване от стреса, твърдят посетители на курсовете, както и самата народна представителка от левицата Теодора Халачева, която е една от депутатките с най-елегантни фигури в сегашния български парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони