Най-скромният стана най-скъпоплатеният

Н'Голо Канте, имащ славата на най-скромния футболист, се превърна в най-скъпоплатеният играч на „Челси“. Асът подписа нов 5-годишен договор с тима от Лондон. С него френският национал вече е №1 по заплата в историята на клуба.

Канте ще взима по 325 хиляди евро на седмица. Световният шампион изпревари по възнаграждение суперзвездата на тима Еден Азар, който прибира със 100 хиляди по-малко. Белгиецът все още се дърпа за нов контракт, раздвоен между „Челси“ и мечтата си да играе за „Реал“ (Мадрид).

"Откакто дойдох, напълно се подобрих като играч - каза Канте. - Дори получих индивидуални награди, за които не съм си мечтал. Градът ми харесва, клубът - също. Искам да играя още много години за "Челси"."

Халфът беше запомнен това лято след спечелването на световното с Франция, когато бе на път да пропусне традиционната снимка с купата. Наблюдателни негови съотборници привикаха скромния Канте, за да се докосне до трофея.

Малко по-късно пък футболистът бе разпознат по лондонските улици от негови фенове. Впоследствие Канте ги уважи, като им отиде на гости, игра с тях видеоигри и вечеря пица с домакините.

Футболистът е двукратен шампион на Англия, като освен с "Челси" вдигна титла и с "Лестър".

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят