Най-слабият "Лудогорец" в Европа

Българският шампион “Лудогорец“ отпадна от Лига Европа след ритуално сепуко срещу кипърския аутсайдер в групата АЕК (Ларнака) насред Разград. „Орлите“ стигнаха до 0:0 и по този начин записаха най-срамното си представяне в турнира. Нещо повече - за първи път в своята история "Лудогорец" може да няма победа в груповата фаза на втората по сила клубна надпревара на Стария континент.

"Орлите" са аут от голямата игра два кръга по-рано. В актива на отбора са само две точки, които са спечелени от ремита с кипърския състав. "Лудогорец" падна от "Байер" след обрат от 2:0 в Разград (2:3) и от "Цюрих" с 0:1. На водения от Антони Здравков тим предстоят два мача без значение именно срещу тези отбори, които вече се класираха за елиминационната фаза на надпреварата.

По този начин "Лудогорец" за първи път не успя да прескочи групите на Лига Европа. В предишните си две участия "орлите" успяха. Завършиха първи през сезон 2013/14 в конкуренцията на ПСВ, "Динамо" (Загреб) и "Черноморец" (Одеса) и то без допусната загуба. Преди само година "Лудогорец" остана втори в групата, спечелена от "Брага". Българският отбор обаче финишира пред немския "Хофенхайм" и турския "Истанбул ББ".

"Това е най-лошият момент за "Лудогорец" в Европа - призна и Марселиньо. - Винаги правим нещо в Шампионската лига или в този турнир. Играем силни мачове. Сега положението не е добро, защото нямаме победа. Трябва да мислим за българското първенство."

Капитанът на тима Светослав Дяков каза, че той и съотборниците му се раздали на терена, въпреки ремито.

"В последните два мача ще търсим добра игра и победи - каза халфът. - Може като имена да не са гръмки, но съперниците са силни отбори. Ние ще излезем да преследваме трите точки, защото това трябва да се случи."

Антони Здравков също бе разочарован от отпадането на "Лудогорец".

"Тимът на „Ларнака“ се опита да ни затрудни и допринесе за по-бавната игра – каза Сухия. - Футболистите ни са се доказали като добри. Липсата на резултати в Лига Европа не значи, че липсват такива и в първенството. Нивото е съвсем различно. Нормално е в следващите два двубоя от групата да търсим и получим своето. Ние създадохме повечето положения и можем да съжаляваме, че не взехме победата.“

Отпадането на "Лудогорец" в тази фаза на надпреварата ще намали значително финансовите постъпления към клуба от УЕФА. Само преди два сезона тимът завърши трети в групите на Шампионска лига и отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа от "Копенхаген". Тогава в касата влязоха близо 20 млн. евро. Преди година отборът заработи 4 пъти по-малко, като отпадна на същата фаза на надпреварата, но от "Милан". Тогава "Лудогорец" мина през групите на Лига Европа и заради това постъпленията бяха едва 5 млн. евро. Сега обаче се очаква приходите да са почти двойно занижени. Именно заради това няма да е изненада, ако клубът се раздели с някои от играчите си. За никого не е тайна, че в Разград заплатите са далеч-далеч над родния стандарт. Това поставя ръководството на кръстопът - дали да облекчи бюджета или да подмени състава изцяло. Зачестилите треньорски рокади не доведоха до желаната промяна и надграждане. Именно заради това не е изключено този път корекциите да са свързани с играчите.

Провалът на „Лудогорец“ струва милиони в евро на собствениците на клуба.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ