Най-следваните личности в инстаграм

Кристиано Роналдо има над 150 млн. последователи в инстаграм.

Певиците Селена Гомес и Ариана Гранде допълват топ 3 с огромна преднина пред останалите в челната петица

Жени преобладават в подреждането

Футболната звезда Кристиано Роналдо запазва лидерството си в класацията за най-следвани личности в социалната мрежа инстаграм и в началото на новата 2019 година. Популярността на световноизвестния спортист в интернет продължава да расте и вече неговият профил е следван от над 150 милиона души.

След него на второ място се нарежда поп звездата и актриса Селена Гомес. До преди миналата година именно тя държеше първото място в подреждането, но бе изместена от Роналдо. В момента 26-годишната красавица е следвана от 144.5 милиона души, а дори не е сред най-активните потребители в мрежата. Последните й постове дори датират от септември 2018 г.

Плътно зад нея се нарежда нейната колежка Ариана Гранде. Американската певица достига нови върхове в кариерата си с последните й парчета и известността й в социалните мрежи расте с големи темпове. Нейните последователи към момента се равняват на близо 142 милиона души и се очаква съвсем скоро да задмине Гомес и да се нареди на второто място в подреждането.

Челната петица се допълва от актьора Дуейн Джонсън – Скалата, който се нарежда на четвъртото място с почти 127 милиона фенове в инстаграм. Риалити звездата и бизнес дама Ким Кардашиян завършва топ 5 на най-следваните личност в социалната мрежа със 123.8 млн. последователи.

 

Най-харесвани са „бебешките“ постове

Най-харесваните публикации в инстаграм са свързани с „бебешка“ тематика – раждане на дете на знаменитост, обявяване на бременност или първа снимка с наследник. Рекордът в тази категория продължава да се държи от риалити звездата Кайли Дженър, чийто пост, включващ „дебютен“ кадър с първата й рожба Сторми, е харесан 18 милиона пъти.

Освен за бебета най-популярните постове в инстаграм са свързани и с обявяване на годеж и последни кадри на починали хора.

Вижте тази публикация в Instagram.

stormi webster ??

Публикация, споделена от Kylie (@kyliejenner) на

Останалите първенци

Кайли Дженър

19-2-1

Риалити звездата Кайли Дженър е шестата най-следвана личност в инстаграм. Най-младият представител на клана Кардашиян/Дженър има малко над 123 млн. фенове в социалната мрежа, само с около 700 000 по-малко от по-голямата си сестра Ким. Красавицата натрупа голяма популярност в интернет, след като от списание „Форбс“ обявиха, че тя е напът да стане най-младата милиардерка.

Бионсе Ноулс

19-2-2

Арендби дивата Бионсе се нарежда на седмо място в класацията за най-известни личности в инстаграм. Въпреки че певицата е на сцена и под светлините на прожекторите от повече от 20 години, очевидно успява да поддържа висока популярност и сред младите в интернет, които предимно използват социалните мрежи. Тя има малко над 122 млн. последователи.

Тейлър Суифт

19-2-3

Челната десетка в класацията продължава да се попълва от американски изпълнителки. На осмо място в класацията се намира световноизвестната поп звезда Тейлър Суифт, която може да се похвали със 114 млн. последователи в инстаграм. 29-годишната блондинка е натрупала тези фенове само с 254 публикации, които датират от есента на 2017 година, и без да следва никой друг акаунт.

Неймар Джуниър

19-2-4

Вторият най-известен футболист (и спортист като цяло) в инстаграм е бразилецът Неймар Джуниър. Неговите фенове в социалната мрежа се равняват на 109 милиона, като той е и един от най-активните потребители в нея. Понякога неговите публикации достигат по няколко на ден. Популярността на Неймар в интернет се дължи както на спортните му успехи, така и на интереса към личния му живот.

Лионел Меси

19-2-5

Плътно след Неймар в класацията се нарежда неговият колега Лионел Меси. Футболистът на Барселона има над 105 млн. последователи в инстаграм и с това постижение завършва челната десетка. Неговите публикации са харесвани милиони пъти, като почти всички са посветени на любимия му спорт с изключение на тези, свързани със семейството му.

 

В ТУИТЪР

Кейти Пери непоклатима от трона

19-10-1

Поп сензацията Кейти Пери започва поредна година като най-популярна личност в социалната мрежа туитър. Певицата е следвана от около 107 милиона души там, като публикациите й там се равняват на малко над 9300. Профилите, които пък тя самата следва, са само 215. Изпълнителката на Dark Horse е непоклатима от върха в тази социална мрежа години наред, а в инстаграм се нарежда на 19-о място с около 75 милиона последователи.

Джъстин Бийбър и Барак Обама рамо до рамо

19-10-2

Канадският изпълнител Джъстин Бийбър се нарежда на второ място в класацията за най-следвани личности в туитър. Около 2 милиона е разликата във фенове в тази социална мрежа между него и Кейти Пери. За разлика от нея обаче той е доста по-активен и публикациите му се равняват на над 30 000. До него в челната тройка се нарежда предишният президент на САЩ Барак Обама. Един от най-обичаните политици от американците има малко над 104 млн. последователи и едни от най-харесваните и споделяни публикации в мрежата.

Риана също сред най-популярните

19-10-3

Световноизвестната певица Риана е четвъртата най-популярна личност в туитър със своите впечатляващи 89 милиона фенове. Въпреки че певицата не е пускала нов албум от началото на 2016 година, очевидно това не й се отразява на последователите в мрежата, които продължават да растат. Вместо с музика в този период барбадоската красавица се занимава активно с бизнес и рекламира своята марка козметични продукти. След нея и последна в челната петица се нарежда Тейлър Суифт с 83.3 млн. последователи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица