Най-талантливият срещу най-великия

CINCINNATI, OH - AUGUST 17: Roger Federer of Switzerland celebrates after beating of David Ferrer of Spain 6-3,1-6,6-2 during the finals of the Western & Southern Open on August 17, 2014 at the Linder Family Tennis Center in Cincinnati,Ohio. Andy Lyons/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Най-талантливият срещу най-великия. Така изгледа финалът на турнира в Монреал. Александър Зверев се изправи срещу своя идол Роджър Федерер, безспорно най-голямата икона в този спорт.

От началото на годината Маестрото игра пет финала и ги спечели. В Хале негов съперник беше именно Зверев. „Уважавам Роджър, но не се страхувам от него – отсече 20-годишният германец. - Той играе невероятен тенис. Непобедим е, ако му върви.“

На съвсем крехка възраст обаче Зверев е сочен за наследник именно на Федерер. Спечели турнири на всички видове настилки. И има победи над четирите най-големи в съвременния тенис – Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Само през тази година спечели четири от петте финала, на които участва

За да стигне до дуела с Маестрото, Зверев спря приказката на 18-годишния канадец Денис Шаповалов. В дуела между етническите руснаци германецът победи с 6:4, 7:5. Преди това Шаповалов отстрани Надал.

Федерер пък отмъсти за Григор Димитров. Швейцарецът бързо срази Робин Хаасе (Холандия) с 6:3, 7:6. За екзекутора на Гришо в Монреал това бе първи полуфинал на турнир от серията Мастърс 1000. Федерер е носител на трофея от 2004 и 2006 година.

Следващата седмица Роджър и Надал ще се борят кой от двамата ще свали Анди Мъри от върха в световната ранглиста. Който завърши по-напред в Синсинати, ще е новият №1. Мъри е контузен и може да пропусне дори Ю Ес Оупън.

За ужас на организаторите от Синсинати, женският турнир осиротя. Мария Шарапова отиде в града, за да чуе лекарската диагноза – има проблем в лявата ръка и не може да играе. А това означава, че няма шанс да спечели достатъчно точки, за да влезе в основната схема на Ю Ес Оупън. Бившата №1 в света сега е 149-а и трябва да мине през квалификации, ако организаторите не й дадат „уайлд кард“. Срещу подобно решение обаче възстават почти всичките съпернички на Маша на корта, които я обвиняват заради вземането на допинг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт