Най-чаканата кола за 2017 г.

New Civic Type R Prototype breaks cover in Paris New Civic Type R Prototype breaks cover in Paris

След броени дни ще удари часът и на автосалона в Женева най-сетне ще бъде разкрита наточената версия Type R на новата Honda Civic. Познавачите са наясно, че това е великолепен „атлет“, пращящ от мускули и агресия. Прототипът на снимките е много близък до серийния модел, който неслучайно бе обявен от читателите на изданието What a Car за най-чаканата кола на 2017 година.

С голямо напрежение феновете на японската марка и на спортното шофиране тръпнат да научат техническите характеристики на новия „звяр“. Знае се, че под предния капак ще работи (често в червената зона на оборотите) подобреният двулитров бензинов турбо двигател на Honda. Мощността ще превишава 310-те конски сили на настоящия Type R, интригата е с колко коня отгоре ще разполага новият модел. Очакванията клонят към 350 конски сили, а може би и повече. Друга дилема е дали Type R ще запази класическото предно предаване или ще премине към задвижване 4х4, както например Ford Focus RS. Отговорите на всички въпроси ще дойдат с официалната премиера на женевския автосалон в първите дни на март.

Дотогава автомобилните естети могат да се наслаждават на ефектния външен вид на прототипа с фино зърнесто полирано покритие с алуминиеви отблясъци. Червената емблема е разположена над нови въздушни отвори в „носа“ на предницата. Агресивната броня преминава в карбонов сплитер със спортна червена линия, която опасва цялата каросерия. Задната част също е много зрелищна с голям карбонов дифузьор под бронята с три централно разположени ауспухови тръби (средната е червена и с по-малък диаметър).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили