Наказаха две "мулета" на измамника бай Митко

Снимка: Архив

5560 лв. са върнати на старец от Велики Преслав

Двама мъже, които влязоха в ролята на "мулета" на телефонния измамник бай Митко, бяха наказани с по-леки условни присъди, след като възстановиха взети 5560 лв. от 83-годишен пенсионер от Велики Преслав. Районният съд в същия град е наложил на Радослав Г./27г./ от Върбица 1,2 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок, а на съучастника му от тъговищкото село Преселец Хасан Р./28 г./ 1 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Жертвата имала късмет полицаите да заловят "мулетата", благодарение на бдителен съсед. На 15 ноември м.г., когато станала измамата, той видял в района съмнителен "Фолксваген" с добричка регистрация. Полицаите иззели записи на охранителни камери в центъра на старата столица, които били запечатали возилото.

Проверката показала кой е собственикът, а той обяснил на кого е продал без прехвърляне колата и така стигнали до Радослав от Върбица.

Пред униформените той разказал, че е пуснал обява за продан на кола, обадил му се някой си Митко и му предолжил работа като куриер в Шуменско. Съгласил се, но понеже нямал шофьорска книжка, поканил за колега приятеля си Хасан от Преселец.

От първата поръчка двамата спечелили 450 лв., а останалото оставили зад автобусна спирка до река Бели Лом по пътя Разград-Русе, както им казал "работодателя". За да сключат споразумение с прокуратурата, им се наложило да върнат 5 560 лв. на измамения дядо, който повярвал, че помага на полицията. Наказанията са окончателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право