Наказаха условно баща - домашен насилник

45-годишен бивш морски офицер и хотелиер бе осъден от Варненския районен съд на 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за закана за убийство и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

Христо Христов си призна вината и след споразумение с прокуратурата се възползва от възможността на бърз процес с по-леко наказание. На 1 март миналата година в семейния хотел "Девора" в курортен комплекс "Чайка" край Варна бащата пребил 14-годишната си дъщеря Девора.

Агресията му ескалирала, след като установил, че момичето е откраднало 2000 евро, които заделил за ремонт на хотела. Част от парите били скрити между страниците на учебник, а другите момичето изпратило на майка си в Сливен, с която Христов бил разведен и водел тежки дела за правата на трите им деца.

Девора и братчето й живеели с майка си, но месец преди грозната случка дъщерята сама поискала да се върне при баща си. Той я приел, въпреки че от месеци имал съдебна заповед да не доближава нея и сина си. Христов е осъждан два пъти за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед на пробация, уточниха от прокуратурата. Определението на Варненския районен съд, с което бе одобрено споразумението между подсъдимия и Районната прокуратура, е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право