Наказват с работа чаровен измамник

Измамник от Шумен, известен с чара и лъжите си на дребно, получи поредна присъда. Милан А. по прякор Чашката беше наказан с пробация и ще работи 200 часа безвъзмездно в полза на обществото по улиците на града.

Освен това в продължение на цяла година три пъти седмично ще посещава пробационен служител. Определението е на Районният съд в Шумен, който одобрява сключеното споразумение с прокуратурата.

До наказанието се стига след като Чашката извъртя две измами през половин час за ден в началото на юни. В центъра на града срещнал непознат мъж, заговорил го дружелюбно и му предложил цигари по 2-3 лв. кутията. Жертвата се съгласила и даже дала 20 лева, а "търговецът" не се завърнал със стока.

Втурнал се да търси друг доверчивец и пресрещнал угрижен мъж на 58 г. Поздравил го сърдечно, казал му, че се познават отдавна и като разбрал, че няма работа, веднага му обещал, че ще го назначи за шофьор във фирмата на баща си. Безработният се зарадвал и даже от благодарност свалил от врата си сребърно синджирче с кръст, за да го даде на благодетеля. Чаровникът му предложил и евтини цигари, шуменецът имал само една банкнота от 100 лв. и я дал.

По описание от първия измамен полицаите задържали стария си познайник и го пуснали след едно денонощие.

Мошеникът на дребно е възстановил нанесените вреди и сега пробационната служба ще го превъзпитава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България