Наложиха ограничения за Котленския проход

kr

Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Забранено е движението за товарни автомобили над 12 тона през Котленския проход, по маршрута "Петолъчката"-Котел-Омуртаг, съобщиха от Областното пътно управление в Сливен. Въведена е и забрана за движението на товарни коли над 10 тона по пътя Твърдица-Елена и по пътя Сливен-Стара река.

В Сливенска област започна да вали сняг в ранните сутрешни часове на 15 януари. До обяд в планинските райони бе натрупала снежна покривка от 10 см, а в някои участъци и повече. По главния път "Петолъчката"-Котел спряха принудително на паркинг няколко ТИР-а заради наложеното ограничение за движение.

От Областното пътно управление съобщиха, че всички главни пътища от републиканската мрежа са обработени. 45-километровия участък от автомагистрала "Тракия", който преминава през Сливенска област, е бил обработен с химични вещества още преди началото на снеговалежа. Затворени пътища няма. От полицията съобщиха, че в началото на работния ден са станали две леки катастрофи на главня път Сливен-Ямбол, до с.Крушаре. Движението не е било спирано.

В Сливен машини обработиха основните булеварди и главни улици. От общината заявиха, че на места достъпът е бил затруднен заради паркирани автомобили. От там също напомниха на гражданите, фирмите и ведомствата, че е тяхно задължение да почистят от сняг районите около ползваните от тях сгради.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България