Намалиха писъдата на майцеубиец

Фадли Режебов/54г./, който уби майка си с дървена фурнаджийска лопата, трябва да лежи в затвора 13 г. и 4 месеца. Това е решението на Апелативния съд във Варна, който намалява присъдата от 20 г. затвор, наложена от окръжния съд в Шумен. До решението се стига след като служебният защитник на Фадли подал жалба срещу отсъденото от шуменските магистрати.

Мъжът от село Стоян Михайловски е зад решетките точно от година. Както "Труд" писа на 13 май м.г., той сам отишъл в селското кметство и обявил, че 80-годишната му майка Магбуле Мухаремова е починала, но имала и рана на челото си. Дори казал на жени от село да я приготвят за погребение.

Бързо станало ясно, че Магбуле, която и друг път се оплаквала от сина си е била пребита. Предния ден синът изпил наличното вино у дома и поискал пари от майка си за още. Тя не му дала и така се стигнало до боя с дървената лопта. Синът я налагала, както лежала на леглото по цялото тяло. Накрая почистил раната й на челото и легнал да спи на съседното легло. Като се събудил тя не дишала.

Установено е, че освен черепно-мозъчната травма, жената била и със счупени ребра и фрактури по крайниците.

Фадли не е осъждан до момента и това дава повод на апелативната инстанция да редуцира наказанието. Решиеното може да се обжалва пред Върховен касационен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право