Намалиха присъдата на апаш, почнал да граби дни след затвора

Снимка: Архив

Върховният касационен съд /ВКС/ потвърди, но намали присъдата на рецидивист от Монтана, извършил грабеж на момиче два месеца след като излязъл предсрочно от затвора, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Г. Т. е многократно осъждан за кражби и след последния си престой зад решетките през юни 2016 г. бил освободен условно предсрочно с изпитателен срок от шест месеца. Апашът заживял при роднини, но не си намерил работа. Въпреки липсата на средства обаче често засядал в игрални зали и вземал пари за залози от близки.

На 17 септември 2016 г. към 4,20 часа, останал без финанси, Т. забелязал две момичета, излезли от дискотека, и ги последвал. Девойките направили опит да избягат и да извикат помощ, но Т. ги настигнал, съборил едната на земята и със сила издърпал от ръката й телефон „Самсунг“. На виковете за помощ на момичетата се притекли намиращи се наблизо хора, но апашът успял да избяга и да се скрие. След сигнал за грабежа полицията започнала издирване и открила и арестувала Г. Т.

Съдът наложил на грабителя наказание шест години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и ВКС реши апашът да лежи в килията четири години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право