Намаляват изпотяването с инжектиране на ботолинов токсин

Инжектиране на ботолинов токсин, целящо намаляване на изпотяването, напоследък добива все по-голяма популярност, особено през летния период, когато процедурата има особено голям ефект, твърдят специалистите от пловдивска клиника. Най-често процедурата се търси от пациенти, при които изпотяването под мишниците е много силно изразено, нарушава социалните им контакти, а понякога причинява и доста сериозни професионални затруднения. Инжектирането на ботолинов токсин се използва също така и за спиране на движението на мимическата мускулатура. Най-голямо приложение има в горната част на лицето, по-редки и специфични приложения има за подобряване естетическия вид на шията и др.

Доста търсена напоследък е и хиалуроновата терапия, която редуцира много от видимите признаци на остаряването на лицето - появата на бръчките, намаляване обема на устните, отпускане на кожата. Хилуроновата киселина е молекула, която задържа вода, и в естетичната дерматология се прилага под много форми. Като всяко синтетично вещество, което се прилага в човешкия организъм, хиалуроновата терапия има противопоказания и затова е препоръчително да се извършва от лекар.

Прохладните пролетни дни преди летния сезон са много удачно време и за най-честите естетични дерматологични процедури. Въпреки честата практика тези процедури да се прилагат в козметични салони, безопасност и качество могат да осигурят само лекарите дерматолози, тъй като преди да се пристъпи към външни намеси за подобряване вида на кожата, трябва да бъде гарантирано нейното здраве. Все по-често ставаме свидетели на нежелани резултати от некачествено планирани или извършени естетични процедури. Затова е важно да се припомни, че макар и с естетична цел това са медицински дейности, които изискват висок професионализъм, познаване на спецификите на човешкото тяло, противопоказанията и възможните негативни ефекти. Решенията за инвазивни действия с цел подобряване на външния вид трябва да се вземат информирано и след консултация с компетентни и опитни специалисти. Това би дало на пациентите най-голяма сигурност, че ще подобрят външния си вид, без да навредят на здравето си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве