Намаляха нарушителите на скоростта в Шуменско

Намалява броя на шофьорите, спипани да карат с превишена скорост в Шуменско. 1 220 електронни фиша са съставени, благодарени на зорката тринога и на стационарната камера при 7-ми километър край Шумен през юни. През май броят им е бил двоен - 2 549. Възможно е шофьорите да са се дисциплинирали след като се е разчуло, че в региона пътните полицаи разполагат с прецизна мобилна камера, коментират запознати.

Общо 4200 са констатираните нарушения по пътищата на територията на ОДМВР-Шумен през месец юни. И това е с около 1000 по-малко от предходния месец.

За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 630 водачи. 237 са водачите, които не са ползвали обезопасителни колани или каска, 24 са ползвали мобилен телефон и са въртяли волана и затова са заслужили санкции. 302-ма от проверените водачи са били с нередовни пътни документи, 140 са шофирали технически неизправни превозни средства.

През месец юни временно са отнети свидетелства на 135 водачи, съобщават от полицията. От тях 69 са останали без шофьорски книжки, заради незаплатени в срока на доброволно заплащане глоби. Останалите не са имали застраховка „Гражданска отговорност“, а 17 са шофирали пияни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България