Намерен е още един оцелял от падналия самолет, Бразилия обяви тридневен траур

катастрофа, Колумбия

Колубийските влсти съобщават, че са намерили още един оцелял от падналия самолет в Колумбия, обяви на страницата си в Туитър местна радиостанция. Според радиото става дума за футболиста Елиу Ермиту Сампиер Нето. Информацията беше потвърдена малко по-късно от Агенцията за управление на риска от катастрофи, предаде БНР.

Преди това началникът на полицията в град Меделин заяви, че спасителите са открили шестима оцелели, но един от тях е починал на път за болницата.

От своя страна ръководителят на колумбийската гражданска авиация каза, че властите в Богота не изключват възможността самолетът да е свършил горивото, преди да се разбие. Алфредо Боканегра обаче подчерта, че за момента основната версия на разследването е свързана с повреда в електрическите системи на машината.

Бразилското правителство обяви тридневен траур във връзка със самолетната катастрофа. Загинаха 76 души, повечето от местен футболен отбор. Президентът Мишел Темер заяви, че властите са мобилизирани да помогнат на семействата на жертвите.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ilDq6Tb3nKk[/embed]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка