Намериха взривни устройства в пратки до Хилари Клинтън и Барак Обама

Две взривни устройства са били изпратени до бившия президент на САЩ Барак Обама и държавния секретар в администрацията му – Хилари Клинтън, съобщава водещото американско издание The New York Times, като се позовава на информация от тайните служби на страната.

Устройствата бяха подобни на тези, открити в понеделник в дома на милиардера Джордж Сорос, съобщиха двама представители на правоохранителните органи. В изявление от службите се казва, че „са заловили два подозрителни пакета, адресирани до защитниците на тайните служби", определени като Барак Обама и Хилари Клинтън.

Устройството, адресирано до Клинтън в окръг Уестчестър, е открито късно във вторник (местно време) от техник на тайните служби, се казва в изявлението. Пакетът, адресиран до Обама, е задържан от служителите на тайните служби във Вашингтон в ранните часове на сряда (местно време).

„Съдържанието на пакетите бе незабавно идентифицирано по време на рутинни процедури за скраниране на поща за потенциални взривни устройства и бяха съответно третирани като такива", се казва в изявлението.

В изявлението пише, че тайните служби са „инициирали широкообхватно наказателно разследване, което ще използва всички налични федерални, държавни и местни ресурси, за да определи източника на пакетите и да открие отговорните".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят