Намериха жена завързана и заключена в селска къща

Мъжът, с когото живеела е обявен за общодържавно издирване

Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица работят по изясняване на случай в лясковското село Добри дял, свързан с "арестувана" в жилище млада жена. 21-годишната потърпевша е от Златарица и е била намерена в четвъртък завързана и заключена в жилище в селото, обитавано от 38-годишен местен жител.

От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че двамата са били в близки отношения. Имали са връзка до преди около 2 години, когато партньорът и заминал на гурбет в чужбина. Наскоро се върнал, срещнали се и той я завел в дома си. Там й казал, че иска да възстановят взаимоотношенията си, но жената категорично отказала. Тогава бившият и приятел изпаднал в ярост и решил насила да я задържи в жилището си. Той завързал със сезал и "свински опашки" ръцете и краката й към леглото в едната от стаите. После напуснал жилището като заключил изгората си вътре. След няколко часа борба с примките, жената успяла да се освободи и захванала да вика за помощ. Съседи чули апелите и алармирали полицията.

По жената няма следи от насилие. Местонахождението на извършителя се установява. Той е обявен за общодържавно издирване. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 142, ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда до 6 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право