30 души издирваха 12 часа изчезнали ловци

Снимка: Архив

Двамата мъже били открити без пушки, казали че били на разходка

30 пожарникари, полицаи и ловци бяха вдигнати на крак и издирваха 12 часа двама изчезнали ловци в гората край поморийското село Козичино. За щастие, мъжете са били открити невредими, макар и доста премръзнали.

"Намерихме ги на черен път над село Козичино. Веднага бяха откарани в болницата за преглед. Казаха, че са се загубили", обясниха спасителите.

Ловците са от Несебър. Близките им се притеснили, че мъжете не се връщат и в 23 часа след полунощ във вторник, потърсили помощ. Издирването започнало веднага, въпреки тъмнината и студа, казаха от пожарната в Поморие. Претърсвал се се районът между селата Паницово, Козница и Козичино.

Дейностите по издирване били силно затруднени поради влошените метеорологични условия / обилен дъжд и гъста мъгла/, както и поради голямата площ на пресечения горист терен, който трябвало да се обходи пеша. Спасителите били разпределени в няколко екипа, чиито действия се координирали от сформирания спасителен щаб, ситуиран в кметството на с. Козичино.

Мъжете обяснили пред полицаите, че излезли да се разходят, били са без пушки. Най- вероятно са влезли в гората да брпакониерстват, но като се изгубили, оставили в гората оръжието, предполагат близки до случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България