Намериха мъртви двама туристи под връх Малък Купен

В района на връх Малък Купен са намерени са телата на мъж и жена, съобщиха от  Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК) пред Фокус.

По данни на спасителите трима туристи  са тръгнали вчера от хижа „Амбарица“ към хижа „Дерменка“ и са се загубили. В търсене на спасение те са се отправили към връх Ботев, а после  поели в обратна посока.

В района на връх Малък Купен една от жените се подхлъзва, мъжът тръгва след нея и си чупи крака. Към 9.30 часа другата туристка пристига в хижа „Добрила“ измръзнала и в шок и дава информация за случилото се. Телата на загубилите се туристи са намерени от техен роднина. Тялото на мъжа е открито към 11.10 часа, а на жената към 12.15 часа.

От ПСС поясниха, че мястото е отдалечено и предположиха, че транспортирането на телата ще продължи до късните часове на днешния ден или до ранните на утрешния. Сигналът към ПСС е подаден в 6.00 часа сутринта, след което веднага се сформират екипи, които да издирват туристите. В акцията се включват спасители от отрядите от Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Ловеч и Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България