Намериха 86 кг амфетамин и марихуана, натъпкани в тайник на кола в автовоз

Задържани са шофьорът и 24-годишна жена, евентуална получателка на стоката

78 кг. амфетамин и над 8 кг. марихуана откриха полицаи в тайник на кола, натоварена на автовоз, съобщиха от полицията в Разград. Наркотиците са намерени в сряда при проведени оперативно издирвателни мероприятия в град Цар Калоян. Тогава униформените спрели за проверка автовоз „Рено Мастър”, управляван от 47-годишния И.И. На прикачена платформа били натоварени „Роувър” и „Фолксваген Джета” без регистрационни табели. В специално направен тайник в задната седалка на втората кола били намерени 8 пакета със суха зелена маса, с тегло 8,132 кг. марихуана и 47 пакета с таблетки, които реагирали при полевия тест като амфетамин.

По данни на Апелативна прокуратура във Варна пък общото количество наркотици било около 100 кг.

Последвали обиски и в апартамент в Разград, който бил обитаван от 24-годишната Л.Я. От дома на безработната млада жена са били иззети шест мобилни телефона и 3 компютърни конфигурации. Тя и превозвачът са задържани.

До разкриването им се е стигнало след дълго наблюдение, научи „Труд”. Операцията е организирана и проведена от криминална полиция и Окръжна прокуратура в Разград. Задържаният мъж от село Дряновец карал коли от Западна Европа с цел продажба у нас и пътувал често. На този етап се предполага, че младата жена е била получателя на .сериозната пратка наркотици. Не се съобщава дали тя е била само брънка от верига, но вероятно е следена от месеци. Към момента не се коментира дали тази система за доставка на дрогата е работела и преди. Двамата нямали друга връзка освен евентуалния бизнес с опасните вещества. Ще се уточнява откъде е влязъл автовозът у нас.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за 72 часа и предстои внасяне на искане за налагане на мярка за задържане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право