Наоми Осака натрупа $20 млн. само за година

Преди дни авторитетното списание „Форбс“ публикува класация на най-скъпоплатените спористки в света. За 4-та поредна година на върха застана Серена Уилямс (САЩ), която до 1 юни е заработила 29,2 млн. долара.

Лъвски скок обаче прави Наоми Осака. За 12 месеца японката от 15-та позиция се изстреля на втора, след като натрупа $24,3. Всъщност тя е четвъртата тенисистка в света със заработени 20 млн. в зелено. Преди това с подобна биография могат да се похвалят Серена, Мария Шарапова (Русия) и китайката На Ли.

Според изданието втората в света е забогатяла с $16 млн. само от спонсори. Преди старта на Ю Ес Оупън през 2018-а, който по-късно спечели, азиатката подписа нови 8 контракта с големи компании. Сред тях са автоболният гигант „Нисан“, авиокомпанията ANA, МASTER Саrd...Най-впечатляващ е договорът й с „Найк“. Според „Таймс“ предишният й спонсор „Адидас“ е бил готов да й даде $8,5 млн., резонно конкуренцията да й предложи повече. Екипът на двукратната шампионка от Големия шлем обаче е отказал оферта дори от $10 млн... Всъщност уникалното в споразумението й с „Найк“, че Наоми има право да разполага на екипа си 3 лога на други спонсори. Подобна привилегия не са имали дори Федерер, Надал, Серена и Шарапова.

В актуалната класация обаче приходите на Осака от спортния гиганта не са взети в предвид, защото договорът е подписан по-късно. В края на юни шампионката вече има контракти, които й носят над $25 млн. И до олимпиадата Токио 2020 се очаква тя да стане най-скъпоплатената спортистка в света.

Наоми срещу Серена в повторение на финал

Японката Наоми Осака и Серена Уилям (САЩ) излизат една срещу друга в четвъртфиналите на тенис турнира в Торонто (Канада). Двубоят е повторение на миналогодишния финал на откритото първенство на САЩ, който азиатката спечели.

37-годишната американка няма победа над азиатката в двата мача помежду ми досега. „Много съм развълнувана – каза Наоми преди двубоя. - Растях, докато я гледах. Така че, когато и да имам шанс да играя срещу нея, чувствам, че това е възможност, откриваща се един път в живота.“

В момента Осака е в много добра позиция да си върне първото място в световната ранглиста и да изпревари настоящата лидерка Ашли Барти (Австралия).

Миналогодишната шампионка Симона Халеп (Румъния) също е на четвъртфинал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена