Нападателят на възрастната жена в Бургас бил вменяем

Според бургаски медии това е 26-годишният Живко Кючуков

Нападателят на възрастната жена в Бургас Живко Кючуков бил вменяем. Това са установили психиатрите, които щателно са прегледали младежа след драмата, която се разигра на автобусна спирка и потресе цяла България.

Въпреки че страда от шизофрения, към момента на деянието, когато зверски изрита 72-годишната Виолета К., Живко Кючуков е бил вменяем, сочи експертизата. Това означава, че ще бъде съден, довериха юристи.

Болният от шизофрения Кючуков седял на автобусна спирка. На една от седалките приседнала и пенсионерката, която се връщала от личния си лекар, а у дома я чакал болния и съпруг.

Без никаква видима причина, Живко започнал да крещи на жената да се маха, след което скочил и зверски я изритал. Моментът е запечатан от камерите на автобусната спирка.

Виолета К. е в болница и се страхува от ново нападение, защото Кючуков живее наблизо. След като бе пуснат от магистратите, след заключението на психиатрите той трябва да бъде задържан наново.

От прокуратурата съобщиха пред "Труд", че имат постановление за привличането на Кючуков като обвиняем за деянието, извършено по хулигански подбуди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право