Нападателят на туристи в Египет действал по заповед от "Ислямска държава"

Снимка: Архив

Мъжът уби две германски гражданки

Нападението срещу туристи в популярния курорт на Червено море – Хургада, е извършено по заповед на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“. Мъжът, който уби две германски гражданки при нападението е бил в контакт с терористичната организация „Ислямска държава” и е действал от нейно име. Това съобщава германската информационна агенция ДПА, позовавайки се на свои източници от силите за сигурност в арабската република.

Съгласно данни, разпространени в медиите, нападателят е бил в контакт в интернет с членове на групировката, които са дали нареждане да бъдат атакувани чужденци, твърдят силите за сигурност на Кайро. Предполага се, че извършителят е студент от северната част на Египет, но към момента няма официално потвърждение на информацията. Той е арестуван и отведен от властите за разпит.

В резултат на нападението в северноафриканската страна е въведено извънредно положение.

Вчера в египетският курорт Хургада мъж нападна с нож три жени в хотелски комплекс. Той е успял да избяга от мястото на престъплението, стигнал е до друг хотел, където е атакувал други три жени. Две от нападнатите жени – германски гражданки, починаха от раните си.

Мъжът е задържан и се разпитва от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят