Нападателят от Хелзинки, който се вряза с кола сред тълпа, е действал съзнателно

Полицията във финландската столица Хелзинки обяви, че мъжът , който в петък се вряза с ягуара си в хора в центъра на града и уби един човек, е действал преднамерено, предаде БНТ.

„Разпитите и другите следствени действия потвърдиха мнението, че заподозреният се е движил с много превишена скорост по централните улици, където нарочно е налетял на шестима пешеходци”, посочи ръководителят на разследването Теему Крускопф. Той съобщи, че разследването продължава и се провеждат разпити на свидетели, за да се изяснят обстоятелствата преди инцидента.

Заподозрян е 51-годишен мъж, който е прегледан от лекари, за да се установи състоянието му. Срещу мъжа има 4 обвинения: за убийство, пет опита за убийство, управление на превозно средство в нетрезво състояние и нарушаване на безопасността на движението с отегчаващи обстоятелства.

При инцидента на 28 юли загина финландка, пострадаха две руски туристки, финландец и естонец. Няколко души са с по-леки травми. Шофьорът не е спрял след сблъсъка и стигнал до близък ресторант, където е задържан. По-рано от полицията отхвърлиха вероятността да става дума за атентат и казаха, че водачът е бил пиян.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа