Прокуратурата поиска арест за Перата

петър низамов-перата

Заради нападението му над тв оператор в Асеновград

Районна прокуратура - Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Низамов, на 31 г., за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Той участвал в протеста на 2 юли в Асеновград. При достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на БТВ, с когото не се познавали.

Обвиняемият Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, приложени са видеозаписи от национални и кабелни телевизии, извършени огледи и др.

До момента обвиняемият Петър Низамов е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право