Клиентът, нападнал с нож таксиметров шофьор, бил избягал от психоклиника

Снимка: Архив

 

Млад мъж от Враца, избягал от психиатрична клиника, наел таксиметров автомобил до монтанско село, но се нахвърлил с нож върху шофьора и съпругата му, която пътувала заедно с него. В опит да се спаси таксиджията също извадил нож и наръгал многократно нападателя, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Кървавият екшън се е разиграл в село Громшин към 16,27 ч. в събота. 25 годишният Кристиян Г.  взел от Враца такси „Шевролет Авео”, управлявано от Цветан Д. /48 г./ и поискал да го откара до село Громшин край Бойчиновци. В колата, седнала до пътника, била и съпругата на таксиджията Татяна К./45 г./. След пристигането в селото младият мъж започнал да разкарва таксито от улица в улица и накрая се оказало, че няма пари да плати. След като шофьорът спрял колата, пътникът извадил нож и започнал да мушка таксиджията и жена му по шията и ръцете. Въпреки нанесените му рани обаче  Цветан Д. също извадил хладно оръжие и го забил няколко пъти в гърдите и гърба на пътника.

След дуела в автомобила Кристиян Г. е транспортиран и настанен в болницата в Монтана с тежки наранявания и опасност за живота. Шофьорът на таксито и съпругата му са с леки и средни телесни повреди и им е оказана медицинска помощ. Животът им не е застрашен. Полицаи са извършили оглед на местопроизшествието. Според криминалисти Кристиян Г. е бил избягал от психиатрична клиника, където се лекувал.

„Кристиян отрасна на село, при баба си и дядо си, който е фелдшер и уважаван човек.  Беше добро дете, но нещо се случи с него, има проблеми, май лежа и по болници. Ако шофьорът не  се е защитил, сигурно е щял да убие и него и жена му!”, коментираха хора от Громшин. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България