Нападнаха екип на Спешна помощ в столицата заради закъсняла линейка

Пристигнала след 40 минути заради натоварения ден

Екип на Спешна помощ е нападнат заради закъсняла линейка. Това съобщават от Центъра за спешна помощ в София. В час пик е получен сигнал за посещение от медицински екип. Линейката е пристигнала след 40 минути заради изключително натоварения ден. "Толкова много повиквания имахме, а всички бяха от спешни, по-спешни. По-голямата част бяха улични, имахме много повиквания за деца. Забавихме линейката 40 минути, като през цялото време сме държали връзка с тях - съветвали сме ги, казвали сме им, че първата освободена линейка ще дойде", добави Сунгарска.

"При пристигането ба екипа на място близките на пациента са проявили агресия и са ударили шамар на шофьора на линейката. "Лекарката е стресирана. Въпреки, че констатираното на място състояние не е изисквало оказването на спешна помощ, пациентът е хоспитализиран със съмнения за вирусно заболяване", каза още говорителят на Центъра за спешна помощ.

Само в рамките на деня заради високите температури има повече от 220 вече повикванията за спешна медицинска помощ в столицата. Медицинските екипи са оказали помощ при над 30 случая на колабирали хора и около 20 деца с оплаквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право