Екипът на линейка в Омуртаг бит, защото отказал да изтегли закъсала кола

Снимка: Архив

Екипът, който на Спешна помощ, който беше бит в гр. Омуртаг вчера, е бил нападнат, защото фелдшерът и шофьорът на линейката отказали да издърпат колата на двамата мъже, които в последствие ги набили.

Инцидентът е станал към 1,30 часа в неделя на ул.”Вардар” в ромската махала в Омуртаг.

От къща в квартала бил получен сигнал, че диабетичка е припаднала. Линейката тръгнала към адреса, но улицата все още била затрупана от снега. Фелдшерът и шофьорът смъкнали носилката и поели пеша към дома на болната. Подминали закъсал лек автомобил, около който с суетели двама мъже. Вече на връщане, заедно с жената, която била свестена и вървяла бавничко към линейката, закъсалите мъже поискали помощ, за да бъде изтеглена колата им. Екипът на Спешна помощ отказал, тъй като трябвало да отведат жената в болницата.

Тогава Й.Й. (23г.) и С.И. (34г.) се развикали и погнали медицинските служители. Фелдшерът получил няколко юмрука, а шофьорът бил съборен на земята. Двамата успели да измъкнат жената от мястото. На виковете се отзовали хора от улицата, които излезли навън и станали свидетели на насилието. Въпреки това, нападателите хукнали и след потеглилата линейка. Отдалечавайки се от мястото, шофьорът й Л.К. (51г.) подал сигнал на тел. 112.

Беснеещите мъже, които не били жители на квартала, били задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство. По-младият бил криминално проявен. Имал кражби и други хулигански действия.

Екипът на Спешна помощ, станал жертва на агресия, бил от дългогодишни служители, но досега не са били нападани, казаха техни колеги от Центъра в Търговище. Според тях дежурните в Омуртаг по никакъв начин не са предизвикали разправията, а са си изпълнявали задълженията. Освен това нямало как линейка да тегли закъсала кола при никакви обстоятелства, допълниха те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България