Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Лидерът на водещата опозиционна партия в Турция Кемал Кълъчдароглу е бил нападнат днес от група мъже, но охраната му е успяла да го спаси, съобщава Ройтерс. В социалните мрежи изтече и видео от инцидента.

Председателят на Народнорепубликанската партия (НРП) е присъствал на погребение на турски войник, убит в сблъсъци с признатата за терористична организация Кюрдската работническа партия (ПКК).

На видеозаписа се вижда как Кълъчдароглу бива ударян по главата, докато охраната му и военните се опитват да го спасят от гневната тълпа.

Лидерът на НРП е успял да напусне сцената и да влезе в къща наблизо, съобщиха турската телевизия НТВ и агенция Демирйорен. Пред къщата по-късно се е събрала тълпа, скандираща "ПКК вън".

Кемал Кълъчдароглу е в добро състояние и е отведен на безопасно място, каза пред телевизия Хабертюрк Левент Гьок, депутат на НРП.

Кандидат-кметовете на НРП в Анкара и Истанбул победиха тези на партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, според досегашните резултати и серия повторни преброявания на гласове от изборите на 31 март. Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) внесе две жалби за анулиране и повтаряне на вота в Истанбул с аргумент за наличие на "пълна нелегитимност", напомня Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят