Направилият си отвод съдия по делото за изнудване срещу Марешки: Търсят някой, който да им го реши

Варненският магистрат Красимир Гайдаров отказа да сменя прокурора по искане на защитата

Делото за рекет и побой срещу зам.-председателя на НС и лидер на партия "Воля" за пореден път забуксува при поредния му старт във Варненския окръжен съд. Съдия Красимир Гайдаров и на излизане обяви: "Търсят съдия, който да им реши делото", като думите му бяха силно аплодирани от присъстващите на процеса днес.

Веселин Марешки и бизнесадамата Красимира Колева са подсъдими от ноември 2015 г. за изнудване на собственика на пицария "Ред хот" Асен Миланов, а политикът и за нанесена лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. На насроченото заседание след обиколка на делото до София и обратно трябваше да бъдат разпитани свидетели, поискани от адвокатите на двете страни, но не се стигна до това.

Защитата на Марешки поиска отвод на прокурор Виолета Радева с мотива, че е подала сигнал срещу предишния съдия Светлозар Георгиев да бъде подслушван със СРС с подозрения за вземане на подкуп от обвиняемия и такова поведение по думите й не е гаранция за безпристрастност в сегашния процес.

След като отхвърли искането като неоснователно, съдия Красимир Гайдаров поиска становището на всички страни в процеса за изразените опасения и съмнения. Защитата на Марешки го призова да се произнесе служебно за отвод и той го направи.

Предстои делото "Марешки" да бъде разпределено на друг състав във Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право