Направиха първа копка на нов площад в пловдивско село

Първа копка на нов площад във Войводиново направиха в понеделник кметовете на Община Марица Димитър Иванов и на пловдивското село Димитър Тосев, след като преди това местният свещеник отец Георги благослови начинанието, което ще зарадва жителите с дългоочакваната придобивка.

Площадът ще е на площ от 1,6 дка, като в единия му край ще бъде изградена масивна повдигната сцена с професионални размери. Около площада пък ще има 3,4 дка парк с алеи, в които ще бъдат поставени 30 пейки. Ще бъдат направени ново осветление и поливна система. В едната част на парка, който ще бъде богато залесен, ще има островче с цвята върху площ от 60 квадратни метра. Средствата за проекта са над 140 000 лева и са осигурени от общинския бюджет, а фирмата-изпълнител е консорциум “Хидротех Солюшън“.

„Щастлив съм , че инвестицията, за която говорим от толкова години, най-сетне ще бъде осъществена. Това е селото с най-много самодейци в общината - над 150, които досега нямаха място за открита изява“, коментира кметът на Община Марица Димитър Иванов.

Преди да направи първата копка, той благодари на екипа си за това, че са успели да реализират идеята, и на общинските съветници, че са гласували немалката сума, а на населението - за проявеното дългогодишно търпение. Димитър Иванов възложи на хората във Войводиново да следят как върви строителството на площада и парка и да го сезират лично дори при най-малката констатирана нередност. Той обеща на жителите на селото, че празникът за 30-годишния юбилей на Община Марица на 25 март 2018 г., ще се проведе на новия площад във Войводиново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони