Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ в Търново

pmg3Напредва ремонтът в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Елитното училище е обект на реализацията на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност – монтиране на външна топлоизолация, нова дограма и нова отоплителна инсталация. Средствата са осигурени по финансовите механизми на Националния доверителен екофонд, по проект на Община Велико Търново. Строителни работи обхванаха и покрива на сградата.

Реализацията на проекта започна в началото на октомври, а свързаните с процедурите срокове не позволиха отлагането на дейностите за предстоящ ваканционен период. За гарантиране на безопасността и за оптималното протичане на учебния процес учениците бяха преместени в сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. За тях бяха осигурени помещения в крило на сградата със самостоятелен вход. Училището се намира в съседство до ПМГ „Васил Друмев“ – на по-малко от 5 минути пеша.

Очакванията са, че до края на настоящата година ще приключи монтажът на новата отоплителна инсталация и свързаните с нея съоръжения. Това ще позволи на учениците да се завърнат в Природо-математическата гимназия, дори ремонтните дейности по фасадата на сградата да не са приключили - последните не нарушават учебния процес. Срокът за завършване на строителните работи по външността на сградата е до края на януари 2018 г.

Ремонтни дейности за подобряване на енергийната ефективност се извършват и по сградата на Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Подобни проекти ще бъдат реализирани в СУ „Емилиян Станев“, ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ /Килифарево/. Реализацията им ще започне през 2018 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони