Напредва строителството на „Арена Шумен”

Така ще изглежда комплексът на входа на Шумен

Започва градеж на хотел до спортната зала

Напълно изградени са основите на многофункционалната спортна зала “Арена Шумен”, усилено се работи по стоманобетоновата конструкция на комплекса. Това обяви ръководителят на проекта Емил Мартинов от фирмата изпълнител “Джи Пи Груп” два месеца и половина след първата копка. Както “Труд” писа, строежът на залата стартира в края на февруари, а за изграждането й бяха отпуснати 8,5 млн.лв. държавни средства, гласувани от кабинета “Борисов 2”. Залата се гради на терена на съборените неизползваеми казарми на Пети полк.

До края на юни ще започне работа по металната конструкция за покрива на “Арена Шумен”. Работи се и по околните пространства, те се облагородяват паралелно със застрояването. На строителната площадка непрекъснато са по 70 работници на фирмата строител. “Срокът за завършване е февруари 2018 г. Може да сме готови предсрочно, но не бързам с обещанията”, каза Мартинов.

“Арена Шумен” ще бъде с 2300 места за зрители (1500 седящи - б.а.) и възможности за всички видове спорт и културни мероприятия. В залата ще има всичко нужно - съблекални, бани, помещения за пресконференции, търговска част, билетни каси. Тя е решена с парадни трибуни, които гледат към Шуменското плато. Ще има паркинг с 300 места и зелени площи за отдих.

Общата площ на комплекса със зала, басейни, зони за отдих, жилищен комлекс и хотел за гостуващи спортисти и туристи е 75 дка. Преди седмица след търг шуменец е купил терена за изграждане на хотела, съобщи кметът Любомир Христов. Инвеститорът е уверил, че до края на годината сградата ще бъде вдигната в груб строеж. “Радваме се, че изграждането на спортния комплекс върви паралелно с останалите предвидени обекти. Този район на входа на Шумен ще стане едно от най-привлекателните места”, смята градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес