Напрежение на „Сан Сиро“ и „Гудисън Парк“

Труд

Тинейджър измъкна един от фаворитите в Лига Европа „Милан“ при домакинството на „Риека“ в мач от 2 кръг на груповата фаза на турнира. 19-годишният Патрик Кутроне вкара в 94-ата минута за крайното 3:2 на „Сан Сиро“. По този начин италианският младежки национал измъкна своя тим от звучна издънка, след като „росонерите“ пропиляха аванс от 2:0. Преди това Андре Силва и Матео Мусакио бяха вкарали за домакините, но хърватският шампион изравни чрез Акости и Елез между 84-ата и 90-ата минути.

„Намалихме нивото на концентрация – призна героят на вечерта в Милано. - Заслужавахме тази победа, беше важно да не губим сега точки. Целта ми е да вкарвам и да помагам на „Милан“. Имаме добри нападатели и всеки ще получава своя шанс за изява.“

Успехът донякъде намали напрежението на „Сан Сиро“, дошло след загубата през уикенда от „Сампдория“ с 0:2 в среща от Серия А. Въпреки това на наставника Винченцо Монтела му се налагаше да отговаря и на въпроси, свързани с бъдещето му.

„Уважавам Карло Анчелоти – обясни Монтела. - Той е първият треньор, при когото отидох на стаж, след като станах треньор. Помня, че той ми предложи да стана негов асистент, докато бе начело на „Челси“. Сега, ако той желае, може да дойде в „Милан“ като мой помощник.“

А напрежението се настани трайно на „Гудисън Парк“, където гръмката селекция на „Евертън“ продължава с непостоянните резултати. „Карамелите“ стигнаха само до 2:2 с „Аполон“ (Лимасол). Точката остави „сините“ на дъното на класирането в тяхната група „Е“, където са още отборите на „Лион“ и „Аталанта“.

Статистиката за Уейн Руни и компания в последните 10 двубоя пък е стряскаща 3 успеха, 3 равенства и 4 загуби.

Медиите на Острова вече поставиха на дръвника мениджъра Роналд Куман, пръснал 200 млн. паунда през лятото за нови футболисти.

На обратния полюс в Лига Европа пък се представя „Арсенал“, след като „артилеристите“ сразиха БАТЕ (Борисов) с 4:2 като гост. В Беларус всичко бе решено до 25-ата минута, когато точни за английския колос бяха Тео Уолкът на два пъти и Роб Холдинг. След почивката Оливие Жиру вкара и четвъртия гол за „Арсенал“ и негов стотен с екипа на „топчиите“.

„Определено имаше възможност аз да бия дузпата, но знаейки, че Оливие Жиру има 99 гола, почуствах, че това е страхотен момент в неговата кариера, за да стигне котата от 100 попадения за „Арсенал“, коментира Уолкът след мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят