НАП заведе 2100 дела срещу длъжници за месец в Плодив

НАП-Пловдив

2100 длъжници с неплатен ДДС и други данъци от края на 2016 г. вече са в процедура по събиране с изпълнително дело, съобщиха от НАП- Пловдив. При всички тях има неплащане за повече от 2 месеца и приходната агенция e стартирала кампания по изпращане на съобщения за доброволно плащане в 7-дневен срок.

От данъчната дирекция препоръчват всяка фирма или физическо лице да проверява периодично онлайн за задължения към НАП или предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. От НАП съветват своите клиенти до 7 дни да погасяват задълженията си, както и да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител, ако вече е образувано дело.

Това е необходимо, тъй като плащанията по делото трябва да се направят по друга банкова сметка на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части. На разположение на гражданите всеки делничен ден от 9 до 17,30 часа са дежурни публични изпълнители.

През 2016 г. в следствие на принудително събиране на публични задължения в НАП-Пловдив са проведени 354 търга с тайно и явно наддаване, от които са събрани над 6,5 млн. лв. Към тази крайна мярка се пристъпва спрямо лица, които не плащат доброволно своите задължения, не са предложили ред за погасяването им или не спазват поетите ангажименти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари