НАП затвори аквапарка в Равадиново

Не подали информацията от фискалните устройства

НАП затвори аквапарка в Равадиново за 24 часа, заради неподаване на информация от фискалните устройства към сървърите на агенцията. “Всеки фискален апарат трябва да е свързан с НАП, за да имаме информация за извършваните продажби. Обектът е наблюдаван от звеното за фискален контрол – Бургас и е установено, че такава информация не се подава, поради което става дума за укриване на обороти. Затова и се наложи мярката за запечатване на търговския обект”, коментира говорителят на НАП в Бургас Христо Узунов.

От атракциона обясниха пред “Труд”, че всички данъци са плащани коректно и оборот не е укриван. Фискалните устройства имат връзка с НАП, но не работи връзката с турникетите, които пропускат посетителите, заплатили билет на входа, обясниха от аквапарака. Проблемът бил в мрежата на мобилния оператор и затова връзката се загубила, обясниха от аквапарака. Устройствата са запечатани и при проверка може да се установи, че не са манипулирани и информацията в тях отговоря на подаваната в НАП, категорични са от атракцията.

За по-малко от два месеца Националната агенция по приходите е проверила над 8900 обекта по Черноморието, като е запечатала 200 заради груби нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес