НАП-Пловдив разкри 172 нарушения при 193 проверки на борсата в Първенец

НАП

172 нарушения на борсата за плодове и зеленчуци в село Първенец са разкрили служителите на НАП-Пловдив от общо 193 проверки, извършени съвместно с полицаи от Областна дирекция на МВР от 5 до 14 април. В същия период преди Великден данъчните инспектори са констатирали и 30 нарушения при 53 проверки на тържището в пазарджишкото село Огняново, за които също ще бъдат съставени съответните актове. На входовете и изходите на двете борси са инспектирани всички преминаващи превозни средства за наличието на фактури, касови бележки или стокови разпизки и за за всички реквизити към тях - вид и количество на стоката и общата й стойност.

Производителите са проверявани за заверена за 2017 г. анкетна карта за регистрация като земеделски стопани, а освен това е проследявано и дали търговците отчитат надлежно продажбите си с издаването на касов бон.

Най-честите констатирани нарушения от инспекторите от НАП-Пловдив са липса на фискални устройства или необходимата документация към прилежащата стока. Санкцията, която се налага за липса на фискални устройства, е от 300 до 1000 лв. за физически лица и земеделски производители и от 3000 до 10 000 лв. за еднолични търговци и юридически лица при първо нарушение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България