НАП проведе учебни часове по данъци и осигуровки в средните училища в Търново

НАП

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение която беше въведена през миналата година.

Във Велико Търново за трета поредна година 10 данъчни служители посещават в качеството си на лектори учащите от 8 до 12 класове, за да обогатят данъчната им култура, като са обхванати почти 100% от градските училища.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите.

След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България