НАП проверява „Инерком“ за неплатени данъци

НАП проверява „Инерком България“ за задължения, заяви изпълнителният директор  на НАП  Галя Димитрова на съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетика и специализираните служби по сделката за ЧЕЗ. Но допълни, че не може да разкрие повече информация.

Не е подадено искане за концентрация от фирмата „Инерком“.  Според закона, ако постъпи искане за проверка от заинтересована страна КЗК ще провери дали има наличие на концентрация, заяви Юлия Ненкова, председател на Комисията за защита. Преди седмица КЗК се самосезира за цените в енергийния сектор, допълни Ненкова.

Под контрола на Комисията за енергийно и водно регулиране са лицензирани дружества ЧЕЗ Разпределение  и ЧЕЗ снабдява, а не ЧЕЗ АД и ЧЕЗ България, заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Тъй като нямаме финализирана сделка, която трябва да завърши с джиросване на акциите, КЕВР не може да разглежда фирма „Инерком“ като лицензиант, допълни той. Има само две изключения – ако се продава част от лицензирана дружество и когато кандидатът за придобиване на дружеството желае да заложи активи на дружеството, с което осъществява лицензионната си дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес