НАП продаде на търг училище в Елена

Имотът вече е собственост на софийска фирма срещу 40 042 лева

Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново е продала на търг бивше училище в община Елена. Целта е частично погасяване на внушителен дълг на задължено лице.

"Фирма със софийска регистрация бе един от кандидатите, които наддаваха в публичната продан, обявена от приходното ведомство през март. Дружеството е и новият собственик. Сумата, която бе достигната на търга, а вече и постъпила по сметката на великотърновската приходна агенция, е 40 042 лв. Тя ще отиде за частично погасяване на задълженията на предишния собственик, които са в особено големи размери. През 2017 г. НАП продаде автомобил на същия длъжник, а тепърва предстои и обявяването на търг на горски насаждения, едното от които се намира в землището на с. Въглевци и е с площ над 15 000 кв. м.", информираха данъчните.

Продаденият урегулиран поземлен имот включва земя и сгради, между които бивше училище, общежитие и столова. Вече запустяла, сградата беше действащо училище по времето преди промените. Всяка лятна ваканция живописната местност, заедно с училището, се превръщаха в предпочитано място за ученически лагери.

От началото на тази година в НАП-Велико Търново са проведени общо 21 търга. В сайта на НАП приходната агенция в старопрестолния град публикува и други недвижими имоти – промишлена сграда в Свищов, атрактивни имоти в Еленския балкан, с. Вонеща вода и Арбанаси, както и други земеделски земи в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България