Наркоман рани мъж с нож, за да му открадне 20-те лева

Снимка: Архив

24-годишен сливенец е задържан под стража за въоръжен грабеж с причинена телесна повреда на потърпевшия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. За извършителя има данни, че е наркоман, заявиха служители на реда.

Нападението е било извършено около 20,30 ч. на 22 юни в кв. "Асеновец", който се намира в покрайнините на града, недалеч от женския затвор. Жертвата е мъж на 49 години. Престъпникът извадил нож и го забил в ръката му. След това успял да пребърка ранения човек. Взел единствените 20 лева, които той носел в себе си.

Раненият постъпил веднага в болница. Последствията от нападението били сериозни, тъй като при удара с ножа били срязани мускулни връзки. С това е била причинена средна телесна повреда. Извършителят е бил задържан на следващия ден след предприети незабавни издирвателни действия от полицията. Първоначално е бил задържан за 24 часа, а по-късно съдът му наложил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по искане на прокуратурата.

Лицето било с множество криминални прояви. Криминалистите продължават работата си за установяване и доказване на цялостната му престъпна дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право