Наркотици, диаманти или грешка - версиите за убийството на Джордже Михалевич

Покушение заради неуредени сметки за наркотрафик или за търговията със скъпоценни камъни. Това според разследващите са водещите версии за разстрела на черногорския бизнесмен и съпруг на "Мис България 1998" Наталия Гуркова – Джордже Михалевич, информира БТВ. Куршумите застигат търговеца на диаманти в понеделник в Бедфордвю в ЮАР.

Манди Уинър е първият журналист съобщил за покушението.

„Версиите са различни – свързани с наркотрафик или търговията със скъпоценни камъни. Или грешка – целта на покушението да е била друга”, казва Уинър.

Преди няколко години тя интервюира Михалевич „Убеждаваше ме, че е чист бизнесмен. Изглеждаше чаровен, прекрасен мъж… много популярен в Йоханесбург, с много приятели”, спомня си още журналистката.

Един от първите хора у нас, които научават за убийството, е бизнесдамата Ваня Червенкова, семейна приятелка на Наталия Гуркова. За последно била със семейството на светско събитие в София преди десетина дни.

„Потресена съм от новината. Той не е от вчера в бизнеса и със сигурност щеше да вземе някакви сериозни мерки, щеше да ходи най-малкото с охрана”, коментира Червенкова.

Според сръбските медии Михалевич е бил близък с чеха Радован Крейчир, който също живее в ЮАР. Двамата са имали общ бизнес в добива на скъпоценни камъни и злато, но са се разделили преди време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България