Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова дари книги на читалището в село Труд

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на книги на читалището в село Труд, община „Марица“.

Идеята се ражда след репортаж на БНТ за библиотекаря Светла Божилова, която вдъхва нов живот на старата библиотека и привлича децата да открият света на книгите. И те идват всеки ден и четат. И нуждата от книги става все по - голяма. По този повод Десислава Атанасова решава да направи това дарение и да зарадва младите читатели с най-новите заглавия от съвремнната литература, сред които „Пекарна „Захар и канела“, „Часовникът, който върви назад“, „Изгубената мелодия на духчето Йо Йо“ и най-новата книга на влогъра Станислав Койчев – Стан -“Измамен“.

В инициативата си тя не е сама. С нея се свързва 17- годишният Кирил Балдев от Дома за временно настаняване в село Звъничево, който се е захванал със социални каузи и подари на читалището над 40 книги. Младежът не донесе само книги, но и пакети с продукти за хора в нужда, които е направил с помощта на свои приятели. При пристигането си в читалището Десислава Атанасова и Кирил Балдев бяха посрещнати по стар български обичай с пита и шарена сол от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Гергана Трендафилова, зам.кмета Петко Чочев, общинския съветник от ГЕРБ Александър Богданов, както и от Светла Божилова и нейните запалени читатели.

„Впечатлих се, че в малко населено място като село Труд е запалена искрата и се четат книги – и от млади и от възрастни. Това ми дава вяра, че обществото ни не е загубено. Дано повече хора ни последват и заедно да докажем, че доброто съществува“, коментира Атанасова.

Тя допълни, че това дарение няма да е еднократен жест, а следващата година с новите издания на различни книги отново ще дойде тук. От своя страна кметът на общината Димитър Иванов, зареден от смеха на децата, които с интерес разглеждаха новите книги, обеща, да ремонтира Зрителната зала в читалището и да я направи библиотека, тъй като сега съществуващото пространство на библиотеката е недостатъчно да побере всички книги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България