Народният театър издига сцена под звездите

За трета поредна година издигат сцена на открито, която се очаква да събере над 11 000 души от 2 до 11 юли.

За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

За трета поредна година Народният театър “Иван Вазов” ще играе най-касовите си постановки на открито в топлите юлски вечери. Тази година “Театър пред театъра” ще бъде от 2 до 11 юли.

Всички представления ще са от 21:30 часа, а цените на билетите са от 20 до 40 лева. Повече от 11 000 зрители ще могат за трета поредна година да се срещнат с театралното изкуство, не в традиционните салони, а под звездите на нощна София.

На откриващия 2 юли сцената е за “Ромул Велики” на Бина Харалампиева, който гостува от “Зад канала”. На 3 и 4 юли гледаме втора постановка от тази режисьорка -“Лисичета”, която разказва за отношенията в едно семейство, загубило фокус за важното, когато попада в коварната стихия на парите. На 5 и 6 юли е време за “Един безумен ден” на Михаил Петров - същински карнавал по Пиер дьо Бомарше, който събира театър, музика, танц и балет под шапката на политическата сатира.

Хитовата комедия на Сатирата, която вече седма година гледа към съблекалнята на трио футболни съдии “Спанак с картофи” ще може да видите на на 7, 10 и 11 юли. Последната постановка на открито пък е с най-скорошна премиера - на 8 и 9 юли. “Актрисата” влиза в гримьорната, където Лидия Мартин (Аня Пенчева) се среща с големите герои на своя живот, преди да излезе за последното си представление на сцената.

В разгара на лятото театър “Българска армия” пък продължава националното си комедийно турне. На 1 и 2 юли в Търговище и Карлово звездите на театъра ще играят “Ножица-трепач”. На 3, 4 и 5-ти юли към комедийното турне в Свищов, Габрово и Сапарева баня се присъединяват Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, и Анастасия Ингилизова, които ще ви разсмиват с комедията “Да разлаем кучетата”.

На 8 и 9 юли в Русе и Плевен пък ще се разиграе една ужасно смешна “Черна комедия”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура