Народното събрание отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов (СНИМКИ)

Снимки: Пламен Стоименов/Архив

Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов по повод обидата, която нанесе на майките на деца с увреждания.

В пленарната зала БСП аргументира искането си за изслушването на вицепремиера.

Независимо от контекста на изказването, подредбата на думите и това, какво г-н Симеонов е искал да вложи в своето изказване, цялото общество остана с впечатление, че Симеонов намерил за добре да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на държавата. Скандалът е нечуван и настояваме да пристигне в залата и да даде обяснение, заяви от името на левицата Валери Жаблянов.

Борис Ячев от НФСБ направи обратно предложение - искането за изслушването на Валери Симеонов да бъде отхвърлено, защото в петък щял да се гласува законът за хората с увреждания.

И ДПС поиска отпадане на предложението за изслушването на Симеонов, но със съвсем друг аргумент - за да не чуваме отново циничната му реч.

Правя обратно предложение с мотив - когато законодателната власт в парламента прави искане за изслушване на човек от изпълнителната власт, е когато има криза, но когато става въпрос за абсолютна липса на морал, когато става дума за цинизма на един човек, който взривява обществото, няма какво да бъде изслушван тук. ДПС е категорично против този човек да бъде изслушван. Това, което е искал да каже, за съжаление, е срам и позор за цялата страна. Ако приемете тази точка, ДПС няма да остане в залата и да унижаваме избирателя да слушаме един циник, изригна Йордан Цонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика