Настаниха психично болен в районното управление

Снимка: Архив

В Центъра за психично здраве нямало места

6 здравни заведения отказали да приемат пациента

Психично болен мъж от София е настанен в Районно полицейско управление. Комшии позвънили за помощ, след като 31-годишният им съсед изпотрошил първо дома си, а после и стъклата на входа, в който живее.

„Някой викаше и крещеше, и чупеше. Аз излязох до стълбите и, като чух колко е страшно, се прибрах. Някой викаше по някого, но другият не отговаряше.”, сподели пред Нова телевизия съседката Любка Златарева. След като го озаптили медици и полицаи в продължение на 5 часа обикаляли столичните болници, но нито една не го приела за лечение.

„Той е буйствал, доколкото разбрах, и трябваше да го караме в Центъра за психично здраве, където обаче се оказа, че няма места” обяснява д-р Лъчезар Хаджикостов – лекар в Спешна помощ.

Дузина полицаи все пак са успели да усмирят мъжа. След като линейката е започнала да обикаля болниците, общо 6 здравни заведения са отказали да приемат болния.

Управителят на Центъра за психично здраве в София - Емил Грашнов, съобщи, че са били върнати общо 2-ма души, заради липсата на места.

Здравното министерство разпореди спешна проверка по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България