НАТФИЗ провежда 36-часов театрален и киномаратон през уикенда

36-часов театрален и киномаратон ще има този уикенд в Националната академия за театрално и филмово изкуство, съобщи БНР. Това ще е 14-ото му издание и без прекъсване при вход свободен зрителите ще могат да видят десетки представления, прожекции и изложби.

Програмата включва около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на академията, които ще бъдат излъчени в учебната кинозала, разказа Боян Арсов, председател на Студентския съвет на НАТФИЗ.

„Това е много мащабно събитие за Академията. Поредна година се прави. Програмата и тази година, както и миналата, е изключително богата. Почти всички класове, които се занимават със сценични изкуства, участват. Няколко изложби също са включени в програмата. Освен това, разбира се, има и киночаст – студентите в Кинофакултета също представят свои филми. Голяма част от програмата са всъщност спектакли, които са така или иначе в афиша на театъра – дипломни спектакли на класовете от трети и четвърти курс, но винаги има и събития, които се организират специално за маратона, като концерти, открити часове...", обясни Арсов.

Библиотеката на НАТФИЗ също ще се включи в този маратон.

Маратонът започва в 10 сутринта в събота и приключва 15 минути преди да настъпи понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино